IJmond: Data-analyse bijeenkomst II

Op 15 november vindt de data-analyse in de IJmond plaats

Op de avond van 15 november gaan we de data van Hollandse Luchten analyseren samen met inwoners van de IJmond. De drie IJmond-wethouders zullen aanwezig zijn. Ook een gezondheidsexpert van RIVM en een data-analist van de provincie zullen ons bijstaan in het analyseren van de data.

Op deze bijeenkomst wordt aan deelnemers gevraagd of zij hun onderzoek of data willen presenteren aan de aanwezigen. De gemeenten krijgen zo inzicht in de zaken waar leden van Hollandse Luchten mee bezig zijn. De gezondheidsexpert en de data analist zullen reageren op de presentaties en feedback geven waarmee de leden volgend jaar verder kunnen meten en analyseren. Stuur een mail aan annabel@waag.org als je jouw onderzoek in de IJmond wil presenteren.

Kom jij er nu nog niet uit met je meetvraag? We hebben in dit artikel allerlei hulpmiddelen verzameld over het beantwoorden van je meetvraag. Je mag ook altijd contact met ons opnemen of een berichtje plaatsen op het forum.

Het pas uitgekomen rapport van het RIVM over Tata Steel heeft veel invloed op het beleid in de IJmond. De IJmond gemeenten zijn nu bezig om hun gezamenlijke Programma Gezondheid en Luchtkwaliteit te herzien. Tijdens de bijeenkomst zullen zij hier iets over vertellen. We zullen in kleine groepjes per gemeente aan de slag gaan om onze kennis en inzichten met betrekking tot luchtkwaliteit met elkaar te delen.

Omdat we met deze bijeenkomst terugkijken op het meetjaar 2023, willen we graag afsluiten met een gezamenlijke borrel bij zalencentrum de Jansheeren. Meld je aan voor de bijeenkomst als je er bij bent.

Datum: woensdag 15 november

Tijd: Inloop 18:45 uur, bijeenkomst 19:00 – 21:30 uur

Locatie: Zalencentrum Jansheeren, Maltezerplein 1, Heemskerk

Programma: 
18:45 uur:
Inloop
19:00 uur:
Introductie & welkom
Presentaties van de leden van Hollandse Luchten en data analyse
Pauze
Voortgang programma Gezondheid en Luchtkwaliteit IJmond gemeenten
Leden delen bevindingen met gemeenten 
Hollandse Luchten in 2024
21:30 uur: Einde en borrel
 

Meld je aan voor de bijeenkomst