Hulpmiddelen om je meetvraag te beantwoorden

Kom je er niet uit met je meetvraag? Hier zijn een aantal tips en tools!

Aan het begin van dit jaar hebben leden van Hollandse Luchten meetvragen opgesteld; een aantal hiervan kan je ook vinden op de Hollandse Luchten Kaart. We komen nu bijna toe aan de eindbijeenkomsten van dit jaar, waarop we de data van leden van Hollandse Luchten gaan bespreken. Dus het is tijd om te vragen; hoe gaat het er mee? Kom je er uit met je meetvraag? Waar loop je tegenaan?

Hier zijn een aantal hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen bij het beantwoorden van je meetvraag: 

We hebben allerlei nuttige tools voor het analyseren en downloaden van data verzameld op de Open Data pagina. Deze tools kun je gebruiken om je eigen data te analyseren of aanvullende data te vinden die je kunt gebruiken in je analyse.

Tot slot kan het Samenmeten forum nog zorgen voor ideeën en antwoorden. Je kunt daar bijvoorbeeld zien wat andere mensen onderzoeken, en hoe zij dat aanpakken. Ook kun je op het forum vragen stellen. 

Kom je er niet uit? Heb je nog iets van ons nodig voor de aankomende data-analyse bijeenkomsten? Mail je vraag dan naar je eigen contactpersoon van Hollandse Luchten, of mail naar support@hollandse-luchten.org

We hopen jullie allemaal te zien op de data-analyse bijeenkomst van jouw meetgroep. Kijk voor data en aanmelding in de agenda van Hollandse Luchten.