In de media

Sinds de pilot van Hollandse Luchten in 2019, wordt door verschillende media verslag gedaan over het project en het meetnetwerk. Deze artikelen, video’s, radiofragmenten en andere media delen we graag! Heb je een artikel of verslag gevonden dat hier nog niet staat? Laat het ons weten!

2023

Peddelend op de snuffelfiets doen leerlingen onderzoek naar het fijnstofgehalte in de lucht

9 juni 2023 - Trouw publiceerde een artikel over de eindpresentatie van het GLOBE scholenproject. In dit project deden middelbare scholieren onderzoek naar de luchtkwaliteit in hun omgeving.

Utrecht is Wakker

3 februari 2023 - RTV Utrecht interviewde Ruud inwoner van Eemnes en Imme Ruarus van Waag Futurelab over Hollandse Luchten in de Gooi en Vechtstreek. Luister het fragment vanaf minuut 7:30.

Hoe schoon is onze lucht? Burgers spelen rol bij meten luchtkwaliteit in onze provincie

24 januari 2023 - NH Nieuws bracht verslag uit over Hollandse Luchten in de BEL-combinatie. Ze waren op bezoek bij Evert, die hen vertelde over de vragen die ze in de BEL-combinatie onderzoeken. Lees het artikel.

Hoe vies is de lucht die we thuis inademen?

23 januari 2023 - De Gooi- en Eemlander schreef een stuk over Hollandse Luchten en interviewde daarvoor Mark en Evert, inwoners van de BEL-gemeente, Michiel inwoner van Gooise Meren, Imme van Waag Futurelab en gedeputeerde Jeroen Olthof. Lees het artikel (achter betaalmuur).

Scholieren 'snuffelen' Zaanse Luchtkwaliteit op de fiets

20 januari 2023 - NH Nieuws bracht verslag uit over het GLOBE project van Hollandse Luchten. Met een sensor die je als een fietslampje aan je fiets hangt, meten Zaanse scholieren hoe goed of slecht de lucht is als ze naar school fietsen. Bekijk de video en lees het artikel.

Richard (55) heeft een kastje aan zijn huis dat de luchtkwaliteit meet: ’Het zou echt schelen op het jaargemiddelde als er geen vuurwerk meer wordt afgestoken’

2 januari 2023 - Het Noordhollands Dagblad interviewde Richard uit de regio IJmond. Richard vertelt onder andere waarom hij meedoet aan Hollandse Luchten.