Zaanstad

In Zaanstad is Hollandse Luchten actief in drie gebieden: Kogerveld, Oud Koog aan de Zaan, en in de buitenpolder langs de lijn Nauerna, Westzaan en Krommenie.

Kogerveld
Kogerveld is een woonwijk die ligt tussen de A7 en de A8. Veel bewoners maken zich hier zorgen over de uitstoot van het verkeer op deze wegen en de invloed daarvan op de gezondheid. In Kogerveld wordt er sinds 2020 gemeten met de HoLu-kits. Deze zijn in november 2022 vervangen door de nieuwe Sodaq AIRs.

Oud Koog aan de Zaan
Aan de overkant van de Zaan ligt de wijk Oud Koog aan de Zaan. Over de Zaan varen veel schepen om de nabijgelegen fabrieken te ontsluiten. Langs de rivier meten we nu aan twee kanten de luchtkwaliteit. Ook in de wijk zelf staan meters om verkeer en lokale bronnen te meten. De leden van deze meetgroep zijn benieuwd of geuroverlast terug te zien is in de luchtkwaliteit.

De buitenpolders
In de polders buiten de stad komt veel vliegverkeer over. Bewoners in Nauerna, Assendelft, Westzaan en Krommenie hebben interesse om hier langs de vliegroute van de Polderbaan de luchtkwaliteit te monitoren.

Kom in contact met de meetgroepen van Zaanstad

Bezoek ook de andere pilots