De gekalibreerde data is weer zichtbaar op de kaart

Update 12-10-22: De gekalibreerde data is weer zichtbaar op de kaart.

Update 07-10-22: Het probleem doet zich weer voor. Wederom geen gekalibreerde data beschikbaar.

Update 06-10-22: De gekalibreerde data is weer zichtbaar op de kaart.

Wellicht is je opgevallen dat de sensoren op de Hollandse Luchten kaart lichtblauw zijn. Dit houdt in dat er wel data wordt verzameld, maar zonder kalibratie wordt gevisualiseerd. Zie afbeelding:

Wat betekent dit:

  • De HoLu-sensoren zijn online
  • Het Lora Netwerk is online
  • De HoLu-sensoren zijn gekoppeld aan het Lora Netwerk 

Het probleem ligt bij de data-infrastructuur; de gekalibreerde data wordt niet op de kaart gevisualiseerd. Op dit moment weten we nog niet waar dit precies mis gaat. We zijn hard bezig om de oorzaak te vinden en het probleem op te lossen. Op het moment hebben we de volgende acties ondernomen om dit te onderzoeken:

  • Er is contact opgenomen met SKYLAB (Lora Netwerk beheerders): Het netwerk is in orde.
  • Er is contact opgenomen meet het RIVM (verantwoordelijk voor de kalibratie): hun portaal en API werken na behoren.
  • Er is contact opgenomen met de developers van de provincie Noord-Holland (waar het Hollandse Luchten dataplatform gehost wordt). Ze gaan onderzoeken of het probleem daar ligt.

Gezien de complexiteit van de data-infrastructuur en de verschillende partijen die hieraan werken, is er extra tijd nodig om dit recht te trekken. Zodra het is hersteld, zullen we een bericht online zetten.

Goed om te weten: de data die al verzameld is via deze sensoren is niet verloren. Het is alleen zo dat er op dit moment geen gekalibreerde data binnenkomt.