Versterkte netwerkdekking in IJmuiden, Zaanstad en Beverwijk

De afgelopen maanden zijn we hard op zoek gegaan naar hoge gebouwen om de netwerkdekking in de pilotgebieden te versterken. Goed nieuws: IJmuiden een Zaandam hebben beide een nieuwe LoRa Gateway. 

Op 25 november heeft aannemersbedrijf SkyLab B.V. twee LoRa Gateways geïnstalleerd, één op het dak van het Gemeentehuis in Velsen en de ander op een hoog gebouw in Zaandam. Beide getaways zijn in werking en dragen bij aan de versterking en uitbreiding van de netwerkdekking in de gebieden van de pilot. Deze apparatuur zorgt voor netwerkdekking, ook ver buiten de pilotgebieden. De LoRa Gateway in IJmuiden zal ook data van sensoren in delen van Beverwijk en Wijk aan Zee verwerken en de gateway in Zaanstad zal data van de pilot in Buiksloterham verwerken. Deze gateways zijn een aanvulling op de bestaande netwerkapparatuur voor de verzameling van de sensordata van de HOLU-sensorkits. 

Daarnaast krijgen de regio IJmond en Zaandam door deelname aan het project Hollandse Luchten ook toegang tot een openbaar en gratis Internet of Things netwerk. Dit netwerk is door iedereen te gebruiken voor slimme technologieën en andere toepassingen.

De partners van Hollandse Luchten zijn in gesprek met verschillende partijen in Heemskerk, Beverwijk en Amsterdam om nog meer LoRa Gateways te kunnen installeren. Hopelijk kunnen we op korte termijn wederom goed nieuws met jullie delen.


Ook in Beverwijk hebben we goed nieuws. Maandag 30 december zal een LoRa Gateway worden geïnstalleerd op de Dellaertlaan in Beverwijk.