Netwerkverbinding IJmuiden hersteld

Sensoren in IJmuiden kunnen weer worden verbonden met de kaart

Op 14 augustus berichtten we jullie over de netwerkproblemen in IJmuiden en Beverwijk waardoor een groot deel van de sensoren offline waren en dus niet meer zichtbaar waren op de kaart. Het was een behoorlijke klus om het probleem te detecteren en te herstellen, maar het goede nieuws is dat sinds gister het netwerk in IJmuiden weer in de lucht is! De oorzaak lijkt de wereldwijde netwerkstoring van het LoRa netwerk van The Things Network op 26 juli te zijn.

Ondanks dat de data niet is doorgestuurd naar het platform, staan de metingen van de afgelopen weken opgeslagen op de SD kaart die in de sensor zit. De data is dus niet verloren gegaan. Met deze mail willen we jullie graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.   

IJmuiden

Gister is er een nieuwe gateway (het kastje dat de data uit sensoren verzamelt en doorstuurt naar platform) voor het netwerk in IJmuiden geïnstalleerd. Hiermee is het netwerk in IJmuiden weer in de lucht. De oude gateway die niet meer werkt, hebben we mee terug genomen voor verder onderzoek.Sinds gisteren zijn er dus weer een heel aantal sensoren weer online. Toch missen er nog sensoren op de kaart. Dit kan komen doordat:

  • De stekker van de sensor is uit het stopcontact gehaald
  • De sensor moet worden gereset

Oproep aan deelnemers in IJmuiden: graag checken of je je eigen sensor op de de visualisatie terug vindt.  Als jouw sensor een grijze stip op de kaart is, dan graag de sensor resetten:

  • Stap 1: Indien de sensor in het stopcontact zit, dan graag de stroom eraf halen
  • Stap 2: De sensor na een paar seconden weer in het stopcontact steken
  • Stap 3: Als het goed is gaat er nu een rood lampje branden op de sensor. Dit betekent dat er verbinding met het netwerk wordt gezocht. Controleer op de sensor of je het lampje ziet branden
  • Stap 4: Controleren of er uiteindelijk een groen lampje op de sensor gaat branden. Dit betekent dat er een netwerk is gevonden en er verbinding is. Nu wordt de data weer naar het platform gestuurd. 

Beverwijk

In Beverwijk spelen dezelfde problemen met het netwerk. Daar gaan we volgende week naartoe om een nieuwe gateway voor het netwerk te installeren. We zijn hiervoor op zoek naar een andere hogere locatie om de router te plaatsen. Hierdoor zou het bereik van het netwerk beter moeten zijn.  Oproep aan deelnemers in Beverwijk : We zoeken naar een locatie in de buurt van de Plesmanweg. Een goede optie zou het gebouw van Viva Zorggroep zijn of het Kennemer College.

Ken jij iemand op deze locaties die we kunnen benaderen om een gateway voor het netwerk op te hangen? Of heb je een suggestie voor een ander hoog gebouw in die buurt? Neem dan contact op met Denis via: denis@waag.org. 

Wijk aan Zee

Er zijn een aantal sensoren offline in Wijk aan Zee. We hebben verschillende mails binnengekregen van deelnemers dat sensoren niet goed werkten. Hier is geen netwerkstoring geweest.  We zijn aan het inventariseren wat hier het probleem is en houden jullie op de hoogte van onze inzichten. We hopen hier ook snel de sensoren weer online te hebben. Opmerking voor alle deelnemers: het kan zijn dat in de randen van de Beverwijk, IJmuiden en Wijk aan Zee de dekking van het netwerk minder sterk is en daardoor je sensor geen verbinding maakt en dus niet zichtbaar is op het dataplatform. Als dit het geval is, hou ons dan op de hoogte. Dan komen we op korte termijn langs om ook hier de verbinding met het netwerk mogelijk te maken.