Informatie vanuit Hollandse Luchten over het faillissement van SODAQ

Recentelijk heeft de rechtbank Midden-Nederland het faillisement van SODAQ Products B.V. uitgesproken. Op dit moment heeft het faillissement nog geen direct effect op Hollandse Luchten; de diensten die we gebruiken van SODAQ werken nog. De Provincie Noord-Holland is met SODAQ in gesprek om te verkennen wat de consequenties van het faillisement zijn voor Hollandse Luchten. 

In Hollandse Luchten worden de volgende diensten van SODAQ gebruikt:

  • SODAQ levert de netwerkconnectiviteit; dat betekent dat zij ervoor zorgen dat de sensoren zijn verbonden met het internet.
  • SODAQ beheert een deel van de datainfrastructuur; de data van de sensor wordt via het internet eerst verstuurd naar de servers van SODAQ (Know your air). Daar halen het RIVM en Hollandse Luchten de data vandaan voor het SamenMeten platform en de Hollandse Luchten kaart. 
  • SODAQ levert service en reparatie.

Prioriteiten in het contact met SODAQ zijn het draaiende houden van de netwerkconnectiviteit en de servers. SODAQ begrijpt het belang van de continuering van deze diensten en zet zich in om die in de lucht te houden. Daarnaast verkent SODAQ of er doorstartmogelijkheden zijn voor het product SODAQ AIR. 

We zullen via de website en mail communiceren over het verdere verloop.

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Laat het ons weten.