Credits: Jimena Gauna

Workshop Urban Strategy Tool

Wat betekent de tool voor Hollandse Luchten en andersom?

De Urban Strategy tool stelt in staat om verschillende beleidsvarianten uit te proberen en binnen enkele minuten de integrale effecten van deze maatregelen te analyseren op het gebied van onder andere verkeer, lucht- en geluidskwaliteit. Zo is het mogelijk om verkeerskundige ingrepen te doen, de bebouwde omgeving uit te breiden en voorzieningen toe te voegen. TNO ziet mogelijkheden om met Hollandse Luchten data de modellen uit de tool te verbeteren.

Voor Hollandse Luchten organiseren we een bijeenkomst waarbij bewoners, gemeenten en andere overheidsinstanties de mogelijkheid krijgen de tool te leren kennen in een demonstratie van TNO. Vervolgens gaan we in groepen met ondersteuning van de tool onderzoeken hoe je in het (her)ontwerp van een wijk of stad rekening zou kunnen houden met luchtkwaliteit. Aan het eind van de bijeenkomst reflecteren we op de vraag hoe de tool kan worden ingezet in het gesprek tussen bewoners en gemeente over luchtkwaliteit.

Programma (indicatie): 

14:45 – 15:00 Inloop

15:00 – 15:15 Welkom en uitleg

15:15 – 16:30 Workshop Urban Strategy Tool

16:30 – 17:00 Discussie & Evaluatie

17:00 Borrel

Deze workshop vindt plaats op 31 januari van 15:00 – 17:00 in de Waag in Amsterdam. Meld je aan door te mailen naar support@hollandse-luchten.org met vermelding van je meetgroep. Let op: de capaciteit van deze workshop is beperkt.