Een voorbeeld van een palmesbuisje in de openbare ruimte

Vragen over stikstofdioxide in de lucht in Haarlem en de IJmond

Tobias Koster van de GGD Amsterdam beantwoordt vragen over de meetresultaten van de Palmesbuisjes in de gemeenten Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Op 17 juli van 19.00 tot 21.00 zal Tobias Koster, data analist bij de GGD Amsterdam, vragen beantwoorden die ingediend zijn door leden van Hollandse Luchten en andere aanwezigen. Je kan deze bijeenkomst fysiek bijwonen, in de Broedmachine op de Parallwelweg 7 in Beverwijk, of online, via een link die je in de mail ontvangt. De bijeenkomst wordt niet opgenomen maar er komt een verslag op de website.

Stuur je vragen voor donderdag 11 juli naar annabel@waag.org. Annabel verzamelt de vragen zodat Tobias zich voor kan bereiden op de bijeenkomst. 

In Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en Velsen wordt stikstofdioxide (NO2) in de lucht gemeten door middel van zogenaamde Palmesbuisjes die geplaatst worden door de GGD Amsterdam. Deze worden elke vier weken vervangen en geanalyseerd. Hierdoor krijg je een gemiddelde waarde over een periode van vier weken. We kijken in deze bijeenkomst dus vooral naar grote verschillen per vier weken of per jaar.

Tobias is als data analist betrokken bij Hollandse Luchten en vindt het leuk en interessant om te laten zien wat je zou kunnen doen met de NO2-data. Deze bijeenkomst is openbaar toegankelijk en zal gaan over meetresultaten in de gemeenten Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Wijk aan Zee en Velsen.

Onderwerp: Vragen over stikstofdioxide in de lucht in Haarlem en de IJmond
Datum: Woensdag 17 juli
Inloop: Koffie en thee om 18.45
Tijd: 19.00-21.00
Locatie: Vereniging Broedmachine, Parallelweg 7, Beverwijk