Tip: Webinar over de nieuwe omgevingswet

Op maandag 28 augustus van 19:30-21:00 organiseert Milieudefensie een gratis online webinar over de nieuwe omgevingswet.

In deze webinar van Milieudefensie, bespreekt Isabel Provoost, juridisch mederwerker van Milieudefensie wat de omgevingswet betekent voor bewonersgroepen en -initiatieven. Zij zal antwoord geven op vragen als: waarom is het belangrijk om deze wet goed te kennen voor lokaal milieu/klimaatwerk en dus ook voor vrijwilligersgroepen of bewonersgroepen? Hoe kan je participeren in het kader van de nieuwe omgevingswet? Wat verandert er? Waar moet je rekening mee houden?

Daarnaast zal Ronald Aalders van de Milieudefensie afdeling Nijmegen vertellen over inspraak en participatieprocessen. Hoe pak je zo’n proces aan en welke tactische en strategische keuzes kun je maken? Ronald Aalders is in het verleden vaak betrokken geweest bij inspraak en participatieprocessen en heeft dit jaar een discussie over participatie en de nieuwe omgevingswet mede georganiseerd in Nijmegen.

Tot slot zal Isabel Provoost wat vertellen over de webpagina van Milieudefensie waar allerlei ‘juridische toolkits’ staan die erg nuttig zijn voor lokaal juridisch werk.

Meld je aan