Staat van de Burgerwetenschap @ Dutch Design Week

Burgerwetenschap is in opkomst en meetgemeenschappen worden door steeds meer overheden en bedrijven als gelijkwaardige gesprekspartners gezien. Dat is maar goed ook, want burgers zijn zelf de belangrijkste experts over hun eigen leefomgeving.

In deze editie van de Staat van de Burgerwetenschap op DDW onderzoeken we wat er nodig is om kennis te democratiseren. Hoe kunnen burgerwetenschappers en wetenschappers op een bevredigende manier met elkaar samenwerken? Wat hebben burgerwetenschappers van beleidsmakers nodig? En wat kunnen meetgemeenschappen in het land van elkaar leren?

De meetup start met een panelgesprek tussen een burgerwetenschapper, wetenschapper en beleidsmaker. Vervolgens gaan we in workshops uit elkaar. Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden waar het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. Aan het einde van de workshops volgt een speciale rondleiding langs de Dutch Design Week-tentoonstellingen in het Klokgebouw en een borrel.

Meld je aan

Programma

14:00-15:45 uur – panel met :

  • Jean-Paul Close (AiREAS)
  • Joyce van Geenen (omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant)
  • Emiel RIjshouwer (Erasmus Universiteit)

Moderatie door Kathalijn Vergeer

16:00-17:00 uur – rondleiding door Klokgebouw inclusief Waag-installaties17:15-18:00 uur – borrel bij Baltan Laboratories

Dit event is grotendeels Nederlandstalig.