Presentatie scholenprogramma GLOBE over fijnstof

Scholieren presenteren resultaten van fijnstofmeetprogramma tijdens bijeenkomst bij het Hyperion Lyceum

Noord-Hollandse middelbare scholieren hebben zich dit schooljaar actief ingezet om de luchtkwaliteit in kaart te brengen met behulp van SODAQ Air-sensoren. Terwijl ze door de regio fietsten, verzamelden de sensoren gegevens over het fijnstofgehalte in de lucht. Nu is het tijd voor deze veelbelovende jonge onderzoekers om hun bevindingen te presenteren tijdens een bijeenkomst op het Hyperion Lyceum in Amsterdam.

Op 7 juni zullen teams van twee verschillende scholen hun resultaten delen met het publiek. Het programma begint om 13:30 uur met een inloop, waarna gasten de gelegenheid hebben om de projectresultaten te bewonderen en met de jonge onderzoekers in gesprek te gaan op een presentatiemarkt. Zowel de provincie Noord-Holland, als Hollandse Held Gerard van Zelst zullen een reactie geven op de projecten van de leerlingen. Tenslotte geven de leerlingen advies aan de provincie omtrent fijnstof. Bezoekers kunnen hier over meepraten. Afsluitend is er een drankje en het evenement wordt om 16:00 uur afgerond.

Deze presentatiemiddag markeert niet alleen het succes van het fijnstofscholenprogramma, maar ook de empowerment van jonge mensen om actief betrokken te zijn bij milieuvraagstukken en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Het initiatief van GLOBE Nederland en Hollandse Luchten omvat zowel wetenschappelijk onderzoek als het belang van bewustwording en actie, en biedt een inspirerend voorbeeld voor de volgende generatie milieuactivisten en onderzoekers.

Meld je aan

Aanmelden kan tot woensdag 31 mei.

Meer informatie over de dag en het programma vind je in de uitnodiging.

Datum: 7 juni

Tijd:
13:30 uur: inloop

14:00 uur: start

16:00 uur: einde

Locatie: Hyperion Lyceum, Badhuiskade 3611031 KV Amsterdam

Let op, betaald parkeren