Verslag door: Provincie Noord-Holland

Presentatiemarkt Snuffelfiets provincie Utrecht

Leerlingen van diverse middelbare scholen in de provincie Utrecht zijn dit schooljaar bezig om de luchtkwaliteit in kaart te brengen met een snuffelfiets. Op vrijdagochtend 19 april vindt de presentatiemarkt over dit project plaats in het provinciehuis in Utrecht.

In het GLOBE Snuffelfietsproject meten leerlingen de luchtkwaliteit door middel van de snuffelfiets. Door de sensor op de fiets te monteren, meet de sensor tijdens het fietsen het fijnstofgehalte in de lucht. Vrijdagochtend 19 april zullen leerlingen van zes verschillende scholen hun resultaten presenteren in de foyer van het provinciehuis Utrecht in het bijzijn van gedeputeerde Rob van Muilekom.

Tijdens deze presentatiemarkt zijn leden van Hollandse Luchten ook welkom. Doe inspiratie op bij de jeugd! Hoe maken zij gebruik van de fijnstofsensoren en welke vragen stellen zij over fijnstof in de lucht? Het GLOBE Snuffelfietsproject is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, het RIVM en GLOBE Nederland. 

Meld je aan

De leerlingen hebben onder andere onderzoek gedaan naar:

  • Fijnstof in Utrecht, Zeist, Maarssen, Nieuwegein, Vleuten.
  • Fijnstof rondom drukke wegen
  • Fijnstof en houtstook
  • Fijnstof op het schoolplein
  • Fijnstof en de milieuzone

Wanneer? Vrijdagochtend 19 april, 10.30-12.45

Waar? Provinciehuis Utrecht (Foyer)
Huis voor de Provincie, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht.

Parkeerplekken (gratis parkeren) voor het provinciehuis, verschillende parkeerplekken rondom provinciehuis. Bij de slagboom kun je aangeven dat je komt voor de presentatiemarkt.

Meld je aan via onderstaande link als je er bij wil zijn.