Het dashboard in power BI

Online uitleg: Hoe gebruik je het Hollandse Luchten data dashboard?

Op woensdag 13 september organiseert Hollandse Luchten een online tutorial voor alle leden van Hollandse Luchten.

Het Hollandse Luchten dashboard is gebruikt door de data-analisten tijdens de tussentijdse data-analysebijeenkomsten, en sinds mei kun je het Hollandse Luchten data-analyse dashboard ook zelf gebruiken om de Hollandse Luchten data te analyseren. Omdat we vragen kregen over het gebruik van het dashboard, organiseren we een online tutorial voor alle leden van Hollandse Luchten. Tijdens deze tutorial wordt uitgelegd hoe je het Hollandse Luchten data-analyse dashboard kunt gebruiken om de data te analyseren door data analisten Mark en Hedy uit de Data Science werkgroep.

We beginnen de avond met een korte uitleg over de eind data analyse bijeenkomsten. Daarna zal het dashboard geïntroduceerd worden en gaan we aan de slag met een aantal algemene oefeningen. Let op: tijdens deze bijeenkomst kunnen we geen specifieke meetvragen beantwoorden.

De data science werkgroep heeft ook gewerkt aan de artikelen Fijnstof en Gezondheid en Bronbepaling. In deze artikelen worden mogelijkheden gegeven om zelf onderzoek te doen met de Hollandse Luchten data en het dashboard. Hiermee willen we leden in staat stellen om zelf hun meetvragen te beantwoorden tijdens de eind data analyse bijeenkomsten.

Wanneer: woensdag 13 september

Tijd: 19:30 – 20:30 uur

Waar: online (meld je aan om de link te ontvangen)

Meld je aan

 

Programma:

19:30 – Welkom & introductie

19:35 – 20:00 – Instructie Data Dashboard (wordt opgenomen)

20:00 – 20:30 – Zelf aan de slag met het dashboard in break out rooms met de gelegenheid om vragen te stellen aan Mark & Hedy

20:30 – 21:00 – Mogelijkheid om zelf verder te gaan met de vragen, het ontdekken van het dashboard en/of analyseren van je eigen data (geen hulp van ons meer aanwezig)