Online bijeenkomst: Hoe beïnvloed ik het beleid van mijn gemeente?

Hoe kan je jouw meetresultaten gebruiken om de gemeente aan te zetten tot actie? Leer het op maandag 8 januari om 19.00 uur.

Je meet de luchtkwaliteit, maar je wil ook graag dat er iets wordt gedaan met jouw data. Hoe doe je dat? Hoe beïnvloed je bijvoorbeeld het beleid van jouw gemeente met behulp van jouw data? In deze bijeenkomst krijgen we eerst een presentatie over invloed op het beleid van je eigen gemeente, en gaan we daarna samen aan de slag om in kaart te brengen hoe je dat specifiek (specifiek voor jouw vraag, of specifiek voor jouw gemeente) zou kunnen aanpakken.

Presentatie

Pauline van Norden van de Natuur en Milieufederatie Utrecht houdt zich al jaren bezig met het onder de aandacht brengen van gezondheid en natuur bij de gemeenten waar zij werkzaam is. In deze online bijeenkomst legt zij uit hoe de gemeente werkt, hoe je jouw zaak bij een gemeente onder de aandacht brengt en wanneer je het beste met wie contact op kan nemen. Ook deelt ze een aantal tips die je kan gebruiken om te zorgen dat jouw contact met de gemeente ook echt iets oplevert.

Pauline werkt voor de Natuur en Milieufederatie Urecht, maar zoals zij zegt; “We ademen allemaal dezelfde lucht in, dus ik zet me ook graag in voor burgerwetenschap buiten Utrecht!”

Dialoog

We hebben raadsleden van de gemeente Velsen en de gemeente Haarlem uitgenodigd om samen de discussie aan te gaan. Hoe werkt inspraak in hun gemeenten? Hebben zij nog tips en verduidelijking? Wat doet een raadslid en wat kan een raadslid voor jou doen?

Ben je ook gemeenteraadslid en wil je mee doen? Meld je dan bij annabel@waag.org; dan zorgen we dat er voor iedereen ruimte is om iets te zeggen of vragen.

Waag streeft naar het versterken van de kracht van de samenleving bij de aanpak van maatschappelijke opgaves en het veranderen van bestaande systemen.

Kennis delen met Hollandse Luchten

Ben je geen lid van Hollandse Luchten? Ook dan ben je van harte welkom bij deze bijeenkomst. We willen graag van elkaar leren.