Meetplan bijeenkomst Zaanstad

Samen de strategie bepalen om de luchtkwaliteit in Zaanstad te meten

Op deze bijeenkomst gaan we met de meetgroep Zaanstad een plan maken om een beperkt aantal meetvragen te selecteren. Als we ons op drie tot vijf centrale meetvragen richten, kunnen we samen strategisch plaatsen zoeken voor de extra sensoren die we voor Zaanstad hebben gereserveerd. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op een eindpresentatie/data-analyse voor beleidsmakers eind 2024.

Yvonne van de gemeente Zaanstad en Eline van het RIVM zijn er bij om ons te helpen met het verdere plan voor het meten van de luchtkwaliteit in Zaanstad. Eline is onderzoeker bij het RIVM en heeft veel ervaring met burgerwetenschap. Vorig jaar was zij bij meerdere bijeenkomsten voor de meetgroep Zaanstad. Yvonne is senior beleidsadviseur luchtkwaliteit bij de gemeente Zaanstad en voert onder andere het beleid uit voor het Schone Lucht Akkoord. 

Deze experts willen de meetgroep in Zaanstad graag helpen met de strategie en het meetplan. Wat willen we meten? Wat willen we onder de aandacht brengen bij de politiek of media? En waar moeten we dan extra sensoren ophangen? Daarnaast kunnen we het hebben over het uitbreiden van de invloed van Hollandse Luchten. Willen we bij andere belangengroepen in Zaanstad presenteren of aansluiten? Wie kunnen we helpen met onze meetresultaten? Via Hollandse Luchten hebben we voorlopig vijf extra sensoren voor Zaanstad bemachtigd. We kunnen tijdens de bijeenkomst ook samen bepalen waar we deze sensoren willen hangen om de doelgericht te kunnen meten. 

Reserveer hier vast een plek. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, mail dan je vragen en ideeën naar sylke@waag.org. Dan nemen wij ze mee in de bijeenkomst.

Bijeenkomst Hollandse Luchten Zaanstad

Datum: dinsdag 12 maart

Tijd: 19:00 – 21.00 uur

Inloop om 18:45 uur

Broedplaats De Hellema, Oostzijde 381, 1508 EP Zaandam

Meld je aan