Meetplan bijeenkomst IJmond

Wat willen we in 2024 bereiken en op welke locaties moeten er strategisch sensoren bij komen?

Op deze bijeenkomst willen we een plan maken om een beperkt aantal meetvragen te selecteren. Als we ons op drie tot vijf centrale meetvragen richten, kunnen we samen strategisch plaatsen zoeken voor de extra sensoren die we voor de IJmomd hebben gereserveerd. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op een eindpresentatie/data-analyse voor beleidsmakers eind 2024.

Op 8 maart van 19:00 tot 21:00 uur zal Hester Volten van het RIVM ons helpen met het verdere plan voor het meten van de luchtkwaliteit in de IJmond. Hester is als onderzoeker bij RIVM gespecialiseerd in luchtkwaliteit en burgerwetenschap en is vanaf het begin betrokken bij Hollandse Luchten. Hester wil ons graag helpen met het doorontwikkelen van de strategie en het meetplan. Wat willen we meten? Wat willen we onder de aandacht brengen bij de politiek of media? En waar moeten we dan extra sensoren ophangen?

Daarnaast kunnen we het hebben over het uitbreiden van de invloed van Hollandse Luchten. Willen we bij andere belangengroepen in de IJmond presenteren of aansluiten? Wie kunnen we helpen met onze meetresultaten? Via Hollandse Luchten hebben we voorlopig achttien extra sensoren voor de IJmond bemachtigd. We kunnen volgende week ook samen bepalen waar we deze sensoren willen hangen om de doelgericht te kunnen meten. De bijeenkomst is in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, wil je dan je vragen en ideeën naar annabel@waag.org mailen? Dan nemen wij ze mee in de bijeenkomst.

Bijeenkomst Hollandse Luchten IJmond
Datum: Vrijdag 8 maart
Tijd: 19:00-21:30 uur
Inloop om 18:45 uur
Locatie: Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34D, Driehuis

Meld je aan