Meetplan bijeenkomst Haarlem

Samen de strategie bepalen om de luchtkwaliteit in Haarlem te meten en verbeteren.

Op deze bijeenkomst willen we een plan maken om een beperkt aantal meetvragen te selecteren. Als we ons op drie tot vijf centrale meetvragen richten, kunnen we samen strategisch plaatsen zoeken voor de extra sensoren die we voor Haarlem hebben gereserveerd. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op een eindpresentatie / data analyse voor beleidsmakers eind 2024.

We hebben Lonneke Haans van de GGD Kennemerland en Mark Verschuren en Hedy te Rietmolen van Aethics bereid gevonden om ons te helpen met het verdere plan voor het meten van de luchtkwaliteit in Haarlem. Lonneke is senior adviseur gezondheid bij de GGD Kennemerland en is van plan om zich dit jaar actief bezig te houden met Hollandse Luchten. Als lid van team leefomgeving zet zij zich in voor de gezondheid van de bewoners in onze regio. Mark en Hedy zijn al een paar jaar als data wetenschappers betrokken bij Hollandse Luchten en weten veel over het data analyse dashboard

Deze experts willen de meetgroep in Haarlem graag helpen met de strategie en het meetplan. Wat willen we meten? Wat willen we onder de aandacht brengen bij de politiek of media? En waar moeten we dan extra sensoren ophangen? Daarnaast kunnen we het hebben over het uitbreiden van de invloed van Hollandse Luchten. Willen we bij andere belangengroepen in Haarlem presenteren of aansluiten? Wie kunnen we helpen met onze meetresultaten? Via Hollandse Luchten hebben we voorlopig zes extra sensoren voor Haarlem bemachtigd. We kunnen volgende week ook samen bepalen waar we deze sensoren willen hangen om de doelgericht te kunnen meten. De bijeenkomst is in het Rosenstock Huessey huis, op de Hagestraat 10 in Haarlem.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, mail dan je vragen en ideeën naar annabel@waag.org. Dan nemen wij ze mee in de bijeenkomst.

Bijeenkomst Hollandse Luchten
Datum: donderdag 7 maart 
Tijd: 19:00-21:00 uur
Inloop om 18:45 uur
Locatie: De bibliotheek van het Rosenstock Huessey huis (aanbellen bij “bibliotheek”)
Hagestraat 10, Haarlem

Meld je aan