Meetplan bijeenkomst Gooi- en Vechtstreek

Samen de strategie voor 2024 bepalen om de luchtkwaliteit in de Gooi-en Vechtstreek te meten en verbeteren.

Op deze bijeenkomst gaan we met de meetgroepen uit de BEL combinatie en Gooise Meren om een plan maken om een beperkt aantal meetvragen te selecteren. Als we ons op drie tot vijf centrale meetvragen richten, kunnen we samen strategisch plaatsen zoeken voor de extra sensoren die we extra hebben gereserveerd. Zo kunnen we ons goed voorbereiden op een eindpresentatie/data-analyse voor beleidsmakers eind 2024.

Tobias van de GGD Amsterdam en Taoufik van TNO zijn erbij om ons te helpen met het verdere plan voor het meten van de luchtkwaliteit in Zaanstad. Deze experts willen de meetgroep in Gooi-en Vecht graag helpen met de strategie en het meetplan. Wat willen we meten? Wat willen we onder de aandacht brengen bij de politiek of media? En waar moeten we dan extra sensoren ophangen? Daarnaast kunnen we het hebben over het uitbreiden van de invloed van Hollandse Luchten. Willen we bij andere belangengroepen in de Gooi- en Vechtstreek presenteren of aansluiten? Wie kunnen we helpen met onze meetresultaten? Via Hollandse Luchten hebben we voorlopig 10 extra sensoren bemachtigd. We kunnen dus ook samen bepalen waar we deze sensoren willen hangen om de doelgericht te kunnen meten. 

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, mail dan je vragen en ideeën naar jikke@waag.org. Dan nemen wij ze mee in de bijeenkomst.

Bijeenkomst Hollandse Luchten Gooi- en Vechtstreek

Datum: maandag 18 maart

Tijd: 19:00 – 21.00 uur (inloop vanaf 18:45)

Locatie: De Groene Ruijter te Bussum

Meld je aan voor de bijeenkomst!