Luchtkwaliteit en gezondheid, een voorlichtingsbijeenkomst van het RIVM

Leden van Hollandse Luchten meten de luchtkwaliteit in Haarlem. Op 18 januari komt het RIVM meer vertellen het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid.

De meetgroep van Hollandse Luchten in Haarlem is eind vorig jaar begonnen met het meten van fijnstof (PM 2.5). Stikstofdioxide wordt al langer gemeten in deze gemeente door middel van de actie Meet Luchtkwaliteit door de gemeente en de wijkraden in Haarlem. Maar wat betekenen deze meetresultaten nu voor de gezondheid van de Haarlemmers? Wat zeggen stikstofdioxide en fijnstof over de luchtkwaliteit in zijn geheel en wat kan de luchtkwaliteit betekenen voor de gezondheid? Daar komt het RIVM meer over vertellen op woensdagavond 18 januari in Haarlem.

Alle geïnteresseerden zijn welkom op deze bijeenkomst, of je nu al lid bent van Hollandse Luchten of nog niet. Hollandse Luchten is een project van de Provincie Noord-Holland en Waag Futurelab. Het doel van Hollandse Luchten is om met behulp van burgerwetenschap een context te creëren waarin bewoners, overheden, experts en bedrijfsleven samen kennis opbouwen, dialoog voeren en handelingsperspectieven verbeteren voor een gezonde fysieke leefomgeving. De leden van de meetgroepen bepalen zelf wat voor soort bijeenkomsten en thema’s zij willen onderzoeken, en Hollandse Luchten ondersteunt hierbij.

In verband met het reserveren van de zaal zou het heel fijn zijn als u zich aan wil melden.

 

Wanneer: woensdag 18 januari 2023

Tijd: 18:45 uur – 21:00 uur

Waar: ABC Architectuurcentrum, Groot Heiligland 47, Haarlem