Hollandse Luchten: Train the trainer

Gebouw de Waag, Nieuwmarkt 4

Word een Hollandse Held!

Op donderdag 9 mei organiseert Waag een train the trainer programma voor de Hollandse Helden. De training bestaat uit verschillende programma onderdelen. Je krijgt meer informatie over burgermetingen, luchtkwaliteit en de sensoren die we in het project gaan inzetten. We gaan met elkaar een planning opstellen voor het organiseren van de lokale bijeenkomsten en we gaan aan de slag met co-creatie. Bij co-creatie gebruik je specifieke methoden om met een groep tot een gezamenlijk besluit te komen. Deze kennis biedt handvatten om een complex probleem zoals luchtkwaliteit in kaart te brengen.

Tijdens de training ontvang je een onboarding pakket met materialen ter ondersteuning van de bijeenkomsten. Het pakket bevat materialen zoals handleidingen, contactlijsten en presentaties.

Wat is een Hollandse Held?

De Hollandse Held heeft twee voorname functies. Je bent het aanspreekpunt op het gebied van de metingen binnen de gemeenschap en je hebt een begeleidende rol in de lokale bijeenkomsten: om de sensoren te verspreiden, de meetstrategie te bepalen en de data te analyseren.

Als Hollandse Held sta je er niet alleen voor: je zal hierbij ondersteund worden door het team van Waag en andere projectpartners zoals luchtkwaliteit experts van de GGD en het RIVM. Met de coördinatie door de Hollandse Helden hopen we een grotere impact te creëren. Dit omdat Hollandse Helden meer kennis hebben van de lokale context dan mensen van buitenaf. Als Hollandse Held heb je een buitenkans om kennis op te doen over luchtkwaliteit, het meten daarvan en over het begeleiden van co-creatie bijeenkomsten.

Meld je hier aan en geef bij de opties aan dat je sessies wilt begeleiden. Dan nemen we contact met je op.

Meld je aan!

We hopen dat je enthousiast bent om Hollandse Held te worden en deel te nemen aan de training. Ook begrijpen we dat het wat werk vergt en verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Maar wij zullen jullie in alle aspecten ondersteunen. Daarnaast ligt de rol nog niet vast en vullen we het graag samen met je in op een manier die voor jou haalbaar is.