Hollandse Luchten bijeenkomst #1 – Luchtkwaliteit & Meetstrategie – Kogerveld Zaandam

Het Element, Zilverschoonplein 18 ·Zaandam

In het project Hollandse Luchten brengen we de leefomgeving van Noord-Holland in kaart en zetten we deze gezamenlijk om in actie. In Zaandam start een nieuwe pilot om samen met betrokken bewoners de luchtkwaliteit van de omgeving in kaart te brengen. De pilot richt zich op het gebied tussen de A8 en A7: de Kogerveldwijk. Veel bewoners maken zich zorgen over de gezondheids- en milieueffecten van de uitstoot van verkeer op deze wegen. Meer onderzoek naar deze uitstoot is dan ook het doel.

Woon jij in de Kogerveldwijk en ben je benieuwd hoe je met sensoren luchtkwaliteit kan meten? Heb jij wel ideeën over een meetstrategie? Heb je specifieke vragen over de luchtkwaliteit bij jou in de buurt? Heb je ideeën over een meetstrategie of ben je bereid om een sensor op te hangen? Kom dan naar de eerste bijeenkomst in op dinsdag 4 februari in Het Element in Zaandam.

Tijdens de eerste bijeenkomst van Hollandse Luchten in Zaandam gaan we van start met het maken van een lokale meetstrategie. We geven een korte introductie op het onderwerp van het meten van de luchtkwaliteit en zullen vervolgens met behulp van een aantal kaarten, de eerste contouren voor een meetstrategie uitzetten. Ook zullen we hier inventariseren wie en waar er een sensor zou kunnen hosten.

Doel: Kennismaken, doelen formuleren, begin meetstrategie maken, informatie luchtkwaliteit overdragen

LET OP! We hebben meer deelnemers dan sensoren. Niet iedereen die zich heeft aangemeld zal een sensor thuis kunnen ophangen. We zullen samen kijken naar de meest strategische plekken om de sensoren te plaatsen.

Duur: ongeveer 2,5 uur

Opzet programma

– 19:00 Inloop
– 19:30 Introductie en kennismaking
– 19:40 Presentatie Hollandse Luchten & introductie luchtkwaliteit
– 20:10 Gemeenschappelijke doelen formuleren
– 20:40 Kennis en vaardigheden
– 21:00 Luchtkwaliteit in kaart & 1e versie meetstrategie
– 21:45 Afsluiting en doorkijk volgende meetup
– 21:50 Einde

Meld je hier aan via Meetupof  stuur een mailtje naar teska@waag.org