Hilversum: Data-analyse bijeenkomst I

Op 4 april organiseren we een data-analyse bijeenkomst in Hilversum, waarbij we naar de data van fijnstofsensoren gaan kijken.

Meetbaar Hilversum, een groep enthousiaste bewoners, meet sinds de zomer van 2020 met sensoren van Luftdaten. Zij willen met elkaar inzicht krijgen in de kwaliteit van de Hilversumse lucht. We zullen tijdens deze bijeenkomst gaan kijken naar de inzichten die de data tot nu toe heeft opgeleverd. 

Onder leiding van een data-analist bekijken we de meetresultaten van Meetbaar Hilversum in Hilversum van de afgelopen twee jaar. Daarbij kijken we of we verschillende meetvragen van de groep kunnen beantwoorden op basis van de verzamelde data. Ook zullen we vragen over de data bespreken, zoals: hoe kun je de metingen samen bekijken? En wat betekenen gemiddeldes en uitschieters? Of: hoe kunnen we aan de hand van KNMI data bepalen of het weer van invloed is op de metingen? Er zal ook een gezondheidsexpert aanwezig zijn, die iets kan zeggen over de invloed van de metingen op de gezondheid van mensen. 

Meld je aan voor de bijeenkomst.

 

Datum: dinsdag 4 april

Tijd: 19:00 – 21:00 uur (inloop vanaf 18:45)

Locatie: Raadhuis Hilversum, Dudokpark 1, Hilversum

 

Programma 

18:45 – 19:00 uur: Inloop & welkom

19:00 – 20:30 uur: Begeleide data-analyse

20:30 – 20:45 uur: DEMO luchtkwaliteit voorspellingen door TNO

20:45 – 21:00 uur: Vragen en afsluiting