Haarlem: Data-analyse bijeenkomst I

Op 9 mei gaan we samen naar de eerste data van de fijnstofsensoren en NO2 metingen kijken in Haarlem, meld je aan!

Onder leiding van een data-analist bekijken we de eerste meetresultaten van Hollandse Luchten in Haarlem. Daarbij kijken we of de meetvragen van de groep kunnen worden beantwoord met de huidige locaties van de sensoren. Ook zullen we vragen over de data bespreken, zoals: waar moet je op letten als je naar de Hollandse Luchten kaart kijkt? Hoe kun je de metingen samen bekijken? En wat betekenen de gemiddeldes en de uitschieters?

Sinds december 2022 meten we fijnstof met sensoren van Hollandse Luchten in Haarlem. Tijdens deze eerste data-analyse bijeenkomst kijken we dus naar de data van de afgelopen paar maanden en welke eerste inzichten die ons kunnen geven. In totaal gaan we een jaar meten. Aan het einde van dit jaar kijken we weer naar de data. Pas na een jaar meten, kun je echt trends onderscheiden. Deze bijeenkomst moet je dan ook zien als een eerste verkenning.

Naast de data analist van Smart City Haarlem, zal er ook iemand van partner TNO aanwezig zijn. De persoon van TNO zal laten zien hoe TNO sensordata gebruikt voor voorspellingen van de luchtkwaliteit. 

Meld je aan voor de bijeenkomst.

 

Datum: dinsdag 9 mei

Tijd: 19:00 – 21:00 uur (inloop vanaf 18:45)

Locatie: Rosenstock-Huessey huis, Hagestraat 10, Haarlem

 

Programma 

18:45 – 19:00 uur: Inloop & welkom

19:00 – 20:30 uur: Begeleide data-analyse

20:30 – 20:45 uur: DEMO luchtkwaliteit voorspellingen door TNO

20:45 – 21:00 uur: vragen en afsluiting