Gooi- en Vechtstreek: Eindbijeenkomst Pilot Geluid Meten

Kom langs voor de eerste resultaten van de metingen, de signaalanalyse en de geluidsbelevingen bij de Kazerne in Muiden op maandag 19 juni!

Op maandag 19 juni organiseren we de afsluitende bijeenkomst voor de Pilot Geluid Meten in Gooise Meren en de BEL-gemeenten in de Kazerne in Muiden. Tijdens deze bijeenkomst zullen we met elkaar in gesprek gaan over de eerste resultaten uit de analyses van Munisense en SoundAppraisal. Deze resultaten zijn afkomstig van de objectieve metingen van de 6 geplaatste geluidsmonitoren, de signaalanalyse en de geluidsbelevingen die door de bewoners zijn gemeld in het GLIMI webportaal. We gaan kijken naar de verschillende karakteristieken van de meetlocaties en hoe die ervaren worden door de bewoners. Welke verschillen bestaan er bij de meetpunten onderling? Wat kunnen we al zeggen over de kwaliteit van de geluidsbeleving? Wat zijn de ‘beste’ plekken en de grootste hinderbronnen?

Daarnaast zullen we de bijeenkomst ook gebruiken om vooruit te kijken naar de toekomst. Een pilotstudie is altijd tijdelijk, zonder garantie van verlenging. Maar de geluidsbeleving in de buurt is dat niet. Daarom gaan we samen met experts van Munisense, SoundAppraisal, het RIVM en de gemeente in gesprek over geluid en burgerwetenschap en specifiek de vraag: hoe kunnen we de geluidsbeleving in de buurt verbeteren, nu en in de toekomst? Welke behoeftes zijn er en welke middelen zijn er beschikbaar om deze te vervullen?

Ten slotte blikken we terug op het onderzoeksproces. Dit geluidsbelevingsonderzoek is namelijk een pilotstudie van het GLIMI project binnen Hollandse Luchten, waarbij we nadrukkelijk kijken of de methoden en tools, communicatiemiddelen en de analyse van de resultaten aansluiten bij de wensen en de vragen van de deelnemers. Heb je feedback, tips en/of tops over deze verschillende onderdelen? Er zal tijdens deze bijeenkomst ruimte zijn om deze feedback met ons en de andere deelnemers te delen. Als je je feedback liever niet deelt in een plenaire setting, kun je altijd mailen naar info@glimi.nl.

Details
Datum: maandag 19 juni
Inloop: 18:30 – 19:00
Programma: 19:00 – 21:00
Locatie: de Kazerne, Kazernestraat 10 in Muiden

Meld je aan voor de eindbijeenkomst!

Voorafgaand aan bijeenkomst: Luisterwandeling Muiden

Voorafgaand van de bijeenkomst lopen we met geïnteresseerden ook de luisterwandeling door Muiden! Deze wandeling duurt ongeveer 1.5 uur en de route voor de wandeling vind je op deze kaart. Tijdens de wandeling gaan we samen met experts op stap in de buurt om actief te luisteren naar de omgeving. Hoe klinkt de omgeving en welke geluiden zijn hierin dominant of juist subtiel aanwezig? Welke geluiden vinden we prettig? Welke geluiden vinden we storend? En waarom?

De luisterwandeling maakt enerzijds deel uit van de analyse van de geluidsmetingen: het delen van informatie over hoe geluid uit de buurt wordt geinterpreteerd en in context wordt geplaatst. Daarnaast leren we meer over de Soundscape analyse: hoe analyseert de software van geluid. Lijkt het je interessant om mee te wandelen? Kies dan naast een ticket voor de eindbijeenkomst ook voor een ticket voor de luisterwandeling. Kom je alleen naar de eindbijeenkomst? Geen probleem!

Details
Start Luisterwandeling: 17:00
Locatie: Parkeerplaats Ravelijnsplein
Lengte: 2 – 2.5 kilometer

Melden geluidbelevingen!

Kom je naar de eindbijeenkomst of doe je mee aan de pilot? Vergeet dan niet de komende tijd je gelubelevingen aan het GLIMI webportaal toe te voegen. Hoe gevarieerder het gebied is waar de meldingen vandaan komen, hoe completer we de geluidsomgeving in kaart kunnen brengen. Valt een bepaald geluid je op? Kies op deze kaart de dichtstbijzijnde geluidsmonitor en druk op de knop beleving melden. Hier vul je de details van je beleving in. Na afloop van de pilot ontvangen alle deelnemers een rapport met daarin de eindresultaten van de metingen, signaalanalyse en de belevingen. Het is dus nog steeds meer dan nuttig om deze belevingen te blijven uploaden!