De SODAQ air onder een afdakje bij Waag Futurelab.

Experimenteren en verbeteren overkapping SODAQ Air sensor

Wat kunnen we samen maken en testen om de sensoren beter bestand te maken tegen regen?

Op 23 november om 14.00 zijn alle geïnteresseerde makers uitgenodigd om samen in de werkplaats van de Beverwijkse broedplaats de Broedmachine om samen te experimenteren met het maken van overkappingen voor de SODAQ Air sensor, om deze beter geschikt te maken om stationair in de buitenlucht te meten.

Na de eerste testperiode op het kantoor van Waag en bij de Hollandse Helden blijkt dat de SODAQ Air sensor niet goed bestand is tegen regen. Directe regenval kan er voor zorgen dat er water de sensor in loopt, waardoor deze defect kan raken. Om betrouwbare metingen te doen die goed te analyseren zijn, is het van belang dat we voor Hollandse Luchten stationaire metingen doen, waarbij de sensor constant verbonden is aan de oplader. De fabrikant, SODAQ, geeft aan dat je de sensor onder een afdakje zoals een goot of dakrand kan hangen. Maar wat als je wil meten op een plek waar dat niet aanwezig is? Dat willen we bij Hollandse Luchten graag mogelijk maken, en daarom gaan we samen aan de slag met het maken en testen van overkappingen.

Leden van alle meetgroepen van Hollandse Luchten zijn welkom, en we delen de resultaten hier op de website, en op het samen meten forum. Meld je aan via deze link, zodat we weten hoeveel mensen er komen!