Foto door Imme Ruarus

Data Analyse in de IJmond

Op 8 februari is de eerste data analyse bijeenkomst in de IJmond, waarbij we naar de data van de nieuwe sensoren gaan kijken.

Onder leiding van een data-analist van de provincie bekijken we de meetresultaten van Hollandse Luchten in de IJmond van de afgelopen maanden.  Daarbij kijken we of we de meetvragen van de groep kunnen beantwoorden met de locaties waar de sensoren op dit moment hangen. Ook zullen we vragen over de data bespreken, zoals: waar moet je op letten als je naar de Hollandse Luchten kaart kijkt? Hoe kan je de metingen samen bekijken en wat betekenen gemiddeldes en uitschieters?

Er zal ook een gezondheidsexpert aanwezig zijn, die iets kan zeggen over de invloed van de metingen op de gezondheid van mensen. De drie IJmond wethouders zouden ook aanwezig zijn, maar helaas is dit door ziekmelding van meerdere wethouders niet meer mogelijk. We gaan ons deze avond dus vooral concentreren op de data analyse, en we hopen in de toekomst de politiek meer van onze data analyses te kunnen laten zien. Het is een mooie gelegenheid om samen aan de slag te gaan en te ontdekken wat de data voor ons zou kunnen gaan betekenen.

Datum: woensdag 8 februari

Tijd: 18:30 – 21:00 uur

Locatie: Cafe de Zon, Voorstraat 54, Wijk aan Zee

Programma 
18:30 – 19:00 uur: Inloop & welkom (Ophalen sensoren voor Wijk aan Zeeers)
19:00 – 19:30 uur: Welkom Hollandse Luchten; info over de data en de sensoren
19:30 – 20:30 uur: Begeleidde data-analyse
20:30 – 21:00 uur: Vragen & afsluiting
21:00 uur: Borrel

Meld je aan voor de bijeenkomst

 

Speciaal voor Wijk aan Zeeers

De meeste leden van Hollandse Luchten stellen zelf een meetvraag op, dat kan in Wijk aan Zee ook. Maar in Wijk aan Zee hebben we ook een centrale meetvraag: “Hoe verspreidt fijnstof zich over het dorp?”

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we verschillende locaties verspreid over het dorp nodig. Er zijn op dit moment nog maar drie meetlocaties in Wijk aan Zee, we hebben in totaal 20 sensoren beschikbaar voor Wijk aan Zee. Aan het begin en aan het eind van de bijeenkomst is het mogelijk om een fijnstofsensor op te halen om deze op te hangen. Voor het ophangen van een sensor is het nodig om een vaste plek in de buitenlucht te hebben, waar de sensor constant aan de stroom aangesloten kan zijn. Kijk voor meer informatie en specificaties op de sensorkit pagina.

Heb je nog vragen? Mail naar annabel@waag.org.