De route van Hollandse Luchten

Fiets je mee?

In het project Hollandse Luchten onderzoeken we hoe burgers met het gebruik van sensortechnologie meer inzicht kunnen krijgen in de luchtkwaliteit van hun omgeving. Het ontwerp van de sensoren is openbaar en de bewoners hebben de sensoren zelf in elkaar gezet. Via diverse pilots, burgermetingen en evenementen brengen we de leefomgeving van Noord-Holland in kaart. Het project Hollandse Luchten is nu een jaar onderweg en eind september loopt de eerste fase van het project af. Een mooi moment om met alle deelnemers en betrokkenen te kijken naar een reeks interessante bevindingen van het eerste jaar meten. 

Op deze fietsroute nemen we je mee langs diverse knooppunten in de IJmond. Op de acht aangegeven punten op de kaart vind je Hollandse Luchten stickers met daarop een QR code. Deze stickers zijn soms even zoeken maar je kan ze vinden op lantaarnpalen, elektriciteitshuisjes of musea. Scan de code en laat je verrassen door diverse verhalen over luchtkwaliteit, sensoren en data analyse.Hulp nodig bij het scannen van de QR-codes? Lees hier hoe je QR-codes kan scannen.

De route begint op het station van Beverwijk en eindigt aan zee in IJmuiden. Je kan een eigen fiets meenemen in de trein of je kan een OV-fiets huren op het station van Beverwijk. Uiteraard kan je ook delen van de route fietsen. De fietsroute duurt in totaal ongeveer 1,5. Uiteraard kan je ook gedeeltes van de route fietsen. 

Veel lees-, luister-, kijk- én fietsplezier op de route van Hollandse Luchten!

Samen fietsen?
Wil je de route met andere deelnemers en Hollandse Luchten partners fietsen? Houd de website in de gaten voor gezamenlijk fietsmoment. Naar verwachting zal dit midden oktober plaatsvinden.