Hollandse Luchten Zaanstad: Samen meetplan bepalen

Kom samen het meetplan maken voor Hollandse Luchten in Zaanstad op maandag 28 november

Woon jij in Zaanstad Kogerveld of Koog aan de Zaan en ben je benieuwd naar de luchtkwaliteit bij jou in de buurt? Heb je een meetvraag waarvoor je de luchtkwaliteit in kaart wil brengen aan de hand van sensoren? Of heb jij ideeën over een meetplan voor jouw leefomgeving? 

Kom dan naar de tweede bijeenkomst voor de nieuwe meetperiode van Hollandse Luchten op 28 november in Zaanstad. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwe sensoren uitgedeeld aan de meetgroep. Samen wordt bepaald waar deze sensoren het beste kunnen komen te hangen om de meetvragen te kunnen beantwoorden. Dit wordt vastgelegd in het meetplan. De sensoren worden verdeeld op basis van de kaart. 

De eerste startbijeenkomst vindt plaats op 14 november. Tijdens deze bijeenkomst geven we een introductie van het project Hollandse Luchten en het meten van luchtkwaliteit en maken we een begin aan de meetvragen. Klik hier om je aan te melden voor de eerste bijeenkomst.

Goed om te weten: er is een beperkt aantal sensoren beschikbaar, dus niet elke deelnemer krijgt een eigen sensor. De sensoren worden zo opgehangen dat de vragen van de deelnemers beantwoord kunnen worden.

Na 3 maanden analyseren we de meetresultaten. Het meetproject duurt 1 jaar. Aan het eind van dat jaar analyseren we de data nog een keer en blikken we terug op het project.

We zien je graag op de startbijeenkomst!

Meld je aan

Wanneer: maandag 28 november

Tijd: 18:30 – 21:00

Waar: Het Brandtweer, Breestraat 110, Koog aan de Zaan

Programma

18:30 – 19:00 Inloop

19:00 – 19:15 Welkom & Programma

19:15 – 19:45 Meetplan maken: waar plaatsen we de sensoren om de meetvragen te beantwoorden?

19:45 – 20:00 Pauze

20:00 – 20:15 Instructie SODAQ Air

20:15 – 20:45 Uitdelen sensoren & administratie

20:45 – 21:00  Afsluiting en vervolg bespreken