Hollandse Luchten Gooi en Vechtstreek: Samen meetplan bepalen (bijeenkomst 2)

Kom samen het meetplan maken voor Hollandse Luchten in Gooi en Vecht op donderdag 15 december

Woon jij in de Blaricum, Eemnes, Laren (BEL-combinatie) of Gooise Meren en ben je benieuwd naar de luchtkwaliteit bij jou in de buurt? Heb je een meetvraag waarvoor je de luchtkwaliteit in kaart wil brengen aan de hand van sensoren? Of heb jij ideeën over een meetplan voor jouw leefomgeving? 

Kom dan naar de tweede bijeenkomst voor de nieuwe meetperiode van Hollandse Luchten op 15 december. Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwe sensoren uitgedeeld aan de meetgroep. Samen wordt bepaald waar deze sensoren het beste kunnen komen te hangen om de meetvragen te kunnen beantwoorden. Dit wordt vastgelegd in het meetplan. De sensoren worden verdeeld op basis van de kaart. 

Let op: Hilversum is al aan het meten en de sensoren hangen al. Voor Hilversum zal dus geen meetplan opgesteld worden in deze bijeenkomst.

De eerste startbijeenkomst vindt plaats op 29 november. Tijdens deze bijeenkomst geven we een introductie van het project Hollandse Luchten en het meten van luchtkwaliteit en maken we een begin aan de meetvragen. Klik hier om je aan te melden voor de eerste bijeenkomst. Heb je de eerste bijeenkomst gemist? Of wil je de presentatie over Hollandse Luchten terugkijken? Bekijk dan de online presentaties onderaan dit bericht.

Goed om te weten: er is een beperkt aantal sensoren beschikbaar, dus mogelijk krijgt niet elke deelnemer een eigen sensor. De sensoren worden zo opgehangen dat de vragen van de deelnemers beantwoord kunnen worden.

Na 3 maanden analyseren we de meetresultaten. Het meetproject duurt 1 jaar. Aan het eind van dat jaar analyseren we de data nog een keer en blikken we terug op het project.

We zien je graag op de startbijeenkomst!

Meld je aan via deze link.

 

Wanneer: donderdag 15 december

Tijd: 19:00 – 21:00 (inloop vanaf 18:30)

Waar: Huis van Eemnes, Noordersingel 4 Eemnes

 

Programma

18:30 – 19:00 Inloop

19:00 – 19:15 Welkom & Programma

19:15 – 19:45 Meetplan maken voor BEL-combinatie en Gooise Meren: waar plaatsen we de sensoren om de meetvragen te beantwoorden?

19:45 – 20:00 Pauze

20:00 – 20:15 Instructie SODAQ Air

20:15 – 20:45 Uitdelen sensoren & administratie

20:45 – 21:00  Afsluiting en vervolg bespreken

 

 

Wat is Hollandse Luchten?

 

Hoe stel je een meetvraag op?